Cool hånd Petr Cech bringer tro på Arsenals Premier League-drev

“Jeg mødte ham, før jeg underskrev ham, og vi havde en lang diskussion om spillet og jobbet og hans position, og jeg var dybt imponeret over hans viden ved sin professionalisme ved de detaljer, han mener”, minder Wenger om. Han bryder ind i et smil, inden han opsummerer: “Jeg fik hele pakken på en gang.” Når skyggen af ​​en ufuldkommen start i Premier League faldt, var den ujævnhed af den fejlstrengede præstation i Åbningsdagen for sæsonens nederlag mod West Ham er blevet erstattet af den mere velkendte fornemmelse af beroligende tilstedeværelse, klare organisering og krakning sparer. Cech er blevet alt, hvad Arsenal håbede, han ville være, en kombination af ekspertise og indflydelse.Hans holdkammerater beundrer ham, stoler på ham, lytter til ham og spiller med mere selvtillid, bare fordi han er der.

Specielt de tilbage fire er mere afslappede, og der er mindre af den følelse af en ulykke, der venter på at blive udnyttet et eller andet sted. Arsenal’s udebanespillere har ikke vist sådan en troværdig tro på manden bag dem siden David Seaman’s dage i hans pomp.

Wenger vurderer effekten af ​​målmanden så højt. “Petr Cech, han har gjort alt. Så han er en, der giver dig en aura, en karisma, det er altid vigtigt i de store spil for spillerne. Du kigger altid om dig i omklædningsrummet før et stort spil og tænker: “Er vi stærke nok?” Og disse slags ess hjælper dig med at tro det.

“Der er ingen historie om hold, der vinder ting uden at have en stor målmand.Jeg er nu 30 år i jobbet, og du lærer gennem årene, at målmanden er den mest undervurderede position i fodbold – og måske den mest vitale til at vinde ting. Du vil altid have angriberen bedre betalt end målmanden, men du ved ikke: er de vigtigere end målmanden? “

Så måske er det endnu mere vigtigt for et hold med stor vægt på at angribe at have en stærk målmand? “Præcis,” svarer Wenger. “Hver verdensmesterskab har jeg været til, du kommer altid ud af at tænke på det.”

På den baggrund er det interessant, at Wenger ikke altid har syntes at give stillingen sin mest intense undersøgelse. Overvej Manuel Almunia årene.At give førstevalgsstatus til en spiller med skrøbelighed, fordi de mest kritiske af afdelinger i tre årstider ikke giver op.

For alt det raske løfte om Wojciech Szczesny, for Wenger bærer alt for respekt for David Ospina, Cech gør Arsenals position som en titel udfordrer mere troværdig. Han ser ud til at være det endelige stykke i defensiv puslespil Wenger har arbejdet på siden mareridtene af en række ydmygelser, der blev påført af Premier League-rivaler. To årstider siden blev de pummeled 6-3 på Etihad, 5-1 ved Anfield, 6-0 ved Stamford Bridge. Ombygningen af ​​deres forsvar begyndte med en 2-0 sejr i Manchester City i januar sidste år som til Wengers sind fik Arsenal til at tro på sig selv igen. Forskellene? Héctor Bellerín og Nacho Monreal fandt tilliden til at vise deres klasse helt tilbage.Francis Coquelin kom ind for at gøre det beskidte arbejde med glæde og disciplin som et beskyttende skjold på midtbanen. Ospina spillede med et jævnt temperament bag alle. Skabelonen var der.

Wenger er ikke kendt for sit arbejde i defensive områder. I sine tidlige vellykkede årstider var han heldig at arve George Grahams berømte tilbage fire. Franskmanden opbyggede derefter sin hele forsvaret for 2003-04 ubesejrede Premier League sæsonen. Denne protokol fra 2015-16, med Cech, der holder fortet bag en kvartet Bellerín-Mertesacker-Koscielny-Monreal og Coquelin aflytning foran dem, er hans bedste defensive konstruktion siden da.

Selvfølgelig er fraværet af Coquelin er stadig en bekymring for Arsenal, især i de mest udfordrende spil, som mandag aften’s showdown mod Manchester City.Bellerín ser også ud til, at han har brug for en finjustering siden han er kommet tilbage fra skade, og der er nogle kritikere, der aldrig vil se den gamle Mertesackers mangel på opsving. Men City selv kommer til Emiraterne med berettiget tvivl om deres egne defensive foibles for sent.

Det er i konkurrencer som denne, at Wenger er lettet over at kunne afhænge af Cechs forbedrede pålidelighed. “I de store spil krymper antallet af skud på målet.Men så kan den gemme være forskellen i slutresultatet, “bemærker han.Manchester City 0-2 Arsenal | Premier League kamprapport Læs mere

Wily mener, at han lige er placeret lige bag tempo-settere Leicester City, og dette Arsenal-hold har stoffet, og den særlige mentalitet, der kræves for at presse på i dette titelløb. “Hvis vi ikke har nogen tro nu, at være to punkter fra toppen, vil vi aldrig få det,” siger han. “Vi har mulighed for at vise, at vi kan gøre det. Jeg tror vi kan. Især når du starter en sæson og mister dit første hjemmespil, og i dag er du i den position vi er, bør du ikke tænke for meget om, hvorvidt du ikke længere kan gøre det.Du går bare for det. “Cechs erfaring med at vinde titler hos Chelsea er nyttigt i den henseende, fordi hans stemme er blevet en dominerende i holdets dagligdag. Som Theo Walcott påpegede: “Han er meget kommanderende. Han er også leder i omklædningsrummet. Han har altid lyst til at snakke. “

Til trods for ligestillingen af ​​Premier Leagues rene arkpost sidste weekend (fejret af sin kone bagning en kiksversion af hendes mand med glasur, der beskriver alt fra hans beskyttende hovedbeklædning og målmandshandsker til klubben badge) Cechs absolutte prioritet er i retning af holdets ønsker snarere end personlige.

John Terrys forudsigelse om at Cech ville levere 12 til 15 point til Arsenal denne sæson er godt på vej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *